Ljungby

Polisen söker röd bil

1:22 min

Polisen efterlyser nu fler tips från allmänheten i fallet med den dödade 4-årige pojken, bland annat är man intresserad av en röd bil, eventuellt en Skoda, som ska ha setts i området vid samma tid som pojken dödades.

Det meddelade polisen på en presskonferens under eftermiddagen.

– Vi har tittat lite grann på bilen och vi vet att föraren befunnit sig vid fyndplatsen, vi vill helt enkelt veta om föraren gjort några iakttagelser, säger Dag Andersson, från Riksmordkommissionen.  

Men föraren behöver enligt Andersson inte vara inblandad. 

– Det är svårt att säga, men i nuläget vill vi bara höra vad han gjort på platsen.

Polisen berättade också på pressträffen att 170 förhör genomförts och att ett 30-tal tips har kommit in. Det är ovanligt få för att vara ett så här grovt brott, enligt Andersson.

– När det gäller sådana här brott brukar det komma in en hel del tips, men i det här fallet har vi bara ett 30-tal. Men samtidigt är det ett område där det kanske inte görs så många iakttagelser.

Polisen vill fortfarande inte säga om någon delgivits misstanke för brott.

– Det är en sak som vi inte kommenterar, det är en ståndpunkt vi tagit i det här ärendet, säger Dag Andersson.

Polisteknikerna har avslutat sitt arbete på själva fyndplatsen och skickat sina fynd till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping. Parallellt fortsätter poliser att knacka dörr i flerbostadsområdet intill både lekplatsen varifrån fyraåringen försvann och det skogsparti där han hittades.

Alexandra Svedberg
alexandra.svedberg@sverigesradio.se