INNEBANDY

Stjärnsmäll för Vipers

2:31 min

Växjö Vipers, innebandyklubben i Allsvenskan, åkte på en rejäl smäll hemma mot Karlstad på söndagen. Värmlänningarna körde över Vipers och vann med 11-2.

- Vi måste rannsaka oss själva. Karlstad kör över oss, säger en nästan skamsen Filip Kjellsson i Växjö efter matchen.

Redan efter första perioden kändes det som att Växjö var ett slaget lag. Inte bara för att det stod 0-4 på anslagstavlan och att lagkapten Eric Ross tvingats kasta in handduken strax före matchstart, utan också för att Vipers under långa stunder saknade viljan att kämpa.

- Så här dåligt har det inte sett ut på länge måste jag säga, konstaterar Filip Kjellsson.

Andra perioden blev något bättre, sett med Vipersögon, men det bokstavligen tunga (välväxta) Karlstad höll effektivt Växjö från målprotokollet.

När sedan värmlänningarna la i ytterligare en växel och gjorde 0-5 och 0-6 ville hemmapubliken (452 personer) nog helst få slut på lidandet för Vipers-spelarna.

Inte ens 1-6 av Viktor Johansson gjorde saken mycket bättre eftersom Karlstad gjorde 1-7 och 1-8 snabbt därefter.

- Nej där kändes det kört när de fick två snabba direkt, konstaterar Filip Kjellsson i Vipers.

Tredje perioden blev det som vanligtvis brukar kallas för "transportsträcka". Vipers hittade inte ens motivation i att inte ta stryk med två-siffrigt. Matchen slutade 11-2 till Karlstad.

- Vi stack ut hakan inför säsongen och pratade om Superligan. Det är bara att glömma såndana här dagar, avslutar Kjellsson.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se