Kronoberg

Sexuellt ofredande oroar föräldrar

2:03 min

Den senaste tiden har det rapporterats om flera fall av sexuellt ofredande i länet. Många föräldrar, men även andra, är oroliga efter det som har hänt och från polisen ser man allvarligt på händelserna.

Det har den senaste tiden rapporterats om flera fall av sexuellt ofredande i länet. Många föräldrar, men även andra, är oroliga efter det som hänt och på polisen ser man allvarligt på händelserna.

I fredags kväll antastade en man två flickor utanför ett diskotek i Åryd, och i Rottne blev en flicka i tioårsåldern förra veckan angripen av en okänd man.

Allvarligt

På Teleborg, och framför allt Campus, har en blottare vid upprepade tillfällen blottat sig för flera olika kvinnor. En man satt också häktad för detta, men släpptes senare.

Det har också rapporterats om att en blottare har setts utanför Friskis och Svettis i Växjö. Ola Severinsson är närpolischef på polisen, och ser allvarligt på händelserna.

-- Från att ha varit något fall i veckan, till att bli ganska många på en vecka. Det är en ganska tydlig ökning, men vi hoppas väl att det bara är en tillfällighet. Vi ser allvarligt på det här och förstår om man är orolig.

Vittnesmål

Polisen arbetar nu med att samla in vittnesmål, samordna och jobba med redan inkommet material.

På Sörabyskolan i Rottne känner man trots allt att man handskats väl med situationen. Elisabeth Sohlberg är rektor.

-- När sådana här händelser inträffa får varje klassföreståndare tala med sin klass. De pratar om hur man ska bete sig efter skolan, som att inte gå hem helt ensam. Och att skolgården är en trygg plats där vuxna finns närvarande under rasterna.

Klara Börjesson
klara.borjesson@sverigesradio.se