1 av 2
Peter Svensson från Nyföretagarcentrum informerar Lisbet Persson. Foto: Tomas Lindberg/Sveriges Radio
2 av 2
Stefan Ämtvall. Foto: Tomas Lindberg/Sveriges Radio
Växjö

AF: Bli din egen chef!

"Bra om arbetslösa startar eget"
1:54 min

Bli din egen chef! Det är Arbetsförmedlingens slogan för att inspirera fler att starta eget företag. På arbetsförmedlingen i Växjö idag informerade bland andra Skatteverket och Almi om hur man startar eget.

En av dem som ville ha information var Lisbet Persson. 

– Det är inom hushållsnära tjänster jag kan tänka mig att starta företag, jag är 54 år och det är svårt att få tag på jobb och jag vill ju jobba, ha någonting att göra, säger hon.

Informationsdagen ”Bli din egen chef!” genomförs idag på arbetsförmedlingar runt om i landet. Man skulle kunna se det som ett misslyckande för Arbetsförmedlingarna att de uppmanar folk att starta företag för att få jobb Men Stefan Ämtvall på Arbetsförmedlingen i Växjö tycker inte man ska se uppmaningen på det sättet.

– Absolut inte, dels är det ju ett alternativ till arbetslösheten, istället för att bli anställd startar man eget. Dessutom behövs det fler företag och då är det ju bra att arbetslösa startar dem, säger han.

Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".