Livstids fängelse för mordet på 84-åriga Gulli Wirdestedt

På fredagen kom domen mot den 22-årige man som stått inför rätta för mordet på Gulli Wirdestedt i Alvesta. 22-åringen dömdes av Växjö tingsrätt till livstids fängelse.

Strax efter klockan 9, lördagen den 15 maj hittades 84-åriga Gulli Wirdestedt död i sin bostad på Blädingevägen i Alvesta. Det var en bekant som kommit för att hämta henne för att dom tillsammans skulle vara med på en begravning.

Obduktionen visade att Gulli Wirdestest utsatts för ett mycket kraftigt våld. Samtidigt hittade man blod från den troliga gärningsmannen.
En knapp månad efter att Gulli mördats, häktades 22-åringen i sin frånvaro och han greps i Göteborg en vecka senare.

22-åringen, som har missbruksproblem, bröt sig in hos Gulli Wirdestedt eftersom han ville gömma sig undan polisen efter ett bråk med en butiksvakt på en stormarknad i Växjö. I förhören har 22-åringen sedan erkänt att han dödade Wirdestedt med flera knivhugg i bröstet, men han har hela tiden hävdat att han agerat i panik när han överraskades av Gulli Wirdestedt.

Men det tog tingsrätten i Växjö ingen hänsyn till. 22-åringen har hela tiden kunnat avbryta inbrottet och lämna Gulli Wirdestedt oskadd. Han har inte heller drabbats av panik efter att han dödat henne, skriver tingsrätten i domen.
Därför döms 22-åringen till livstids fängelse för mord.

Sveriges Radio Kronoberg har har inte lyckats nå 22-åringens advokat för att få svar på om domen kommer överklagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".