Ishockey

Trojasupportrar i gräl med Tingsryds AIF

"Jag fick gå som en hund i hundgård"
1:22 min

Ett bråk har blossat upp mellan Tingsryds AIF och Troja-Ljungbys supportrar. Vid förra veckans derby i Nelson Garden Arena i Tingsryd ansåg sig Trojasupportrarna ha blivit mycket dåligt behandlade när de kom till hallen med bussen.

Enligt Roland Johansson som arrangerar bussresor till bortamatcher för Troja har han aldrig varit med om något liknande.

– Vi som kom med bussen lotsades in bakom en inhägnad som låstes med hänglås, så vi kom inte därifrån. Jag fick gå där som en hund i en hundgård. När jag blev utsläppt sa de att om jag skulle försöka ta mig in på någon annan läktare så skulle jag hamna på häktet i Växjö, säger Roland Johansson.

Torsten Liljegren, ordförande i Tingsryds AIF, säger att det är regler från Allsvenska nämnden som ligger bakom en del av det som hände.

– Är det en organiserad bussresa som bortalagets supportrar kommer med, då ska de in där det är inhägnat och det är inte vi som kommit på detta. Det är bara att prata med Allsvenska nämnden, säger Torsten Liljegren.

Men enligt Roland Johansson är det bara i Tingsryd som han råkat ut för det här.

– Man kan ju undra om det är någon speciell nämnd i Tingsryd eftersom det inte är så på andra arenor vi åkt buss till, säger Roland Johansson.

Men Torsten Liljegren hävdar att de här reglerna ska gälla överallt.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".