Spelet ska lära markarydsborna mer om Markaryd och dess näringsliv. Foto: Rikard Persson/Sveriges Radio.
Markaryd

Markaryd blir sällskapsspel

"Du köper aktier i olika Markarydsföretag"
1:18 min

Ett sällskapsspel om Markaryd ska öka markarydsbornas kunskaper om kommunen och dess näringsliv. I god tid till jul ska närmare 2 000 spel finnas tillgängliga i kommunen.

– Det är ett brädspel som handlar om Markaryd och Markaryds näringsliv. Precis som i Monopol där du köper gator köper du i Markarydsspelet en aktie i olika Markarydsföretag, säger Johanna Clementz vid Gåvan Företagsreklam, som är företaget bakom spelet.

Den här typen av kommunspel finns på flera andra håll i landet. När det gäller Markarydspelet är det de företag som ingår i spelet som kommer att stå för kostnaderna och det finns flera skäl till att spelet tas fram.

– Det görs för att sätta Markaryds kommun på kartan och för att berätta och lära om kommunen. Det är också ett sätt för markarydsborna att tänka på vad de har i sin kommun, säger Johanna Clementz.

Markaryds kommuns näringslivschef Bengt Göran Söderlind säger att det här är en jättekul idé och att han ska träffa företaget bakom spelet senare i veckan.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".