Palladium har länge kämpat med dålig ekonomi. Foto: Lena Pettersson/Sveriges Radio
Växjö

Palladium får 2,7 miljoner av kommunen

Hoppas kunna få in mer pengar
1:00 min

Föreningen Palladiums vänner kan få 2,7 miljoner kronor i så kallat långsiktigt kulturstöd från kommunen. Detta enligt det förslag till beslut som kultur- och fritidsförvaltningen arbetat fram.

I tre år framöver, med start 2012, kan Palladium få 900 000 kronor per år från kommunen för att utveckla verksamheten.

Palladium har under många år haft svårt att få ekonomin att gå ihop och kommunen har flera gånger gått in med extra bidrag för att rädda verksamheten från att lägga ner. De senaste tre åren har Palladiums vänner haft 398 000 kronor i stöd från kommunen per år, men ansökte sedan om en kraftig utökning, bland annat för att kunna betala hyran.

Men eftersom kommunen inte får ge pengar till hyra blev det inget. Nu får Palladium i stället totalt 2,7 miljoner kronor, fördelat på tre år, för att förbättra verksamheten bland annat genom nya projekt och personal.

– Pengarna kommer att gå till att utveckla verksamheten och på det sättet hoppas vi kunna få in mer pengar också. Det blir till att stärka hela vår verksamhet och ge oss bättre förutsättningar. Men framförallt handlar det om att vi ska utveckla innehållet i verksamheten, säger Marianne Gustafsson, ordföranden för Palladiums vänner.

Beslutet om verksamhetsstödet kommer att tas i kulturnämnden den 16 november.

Martina Svensson
martina.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".