1 av 2
Caroline Banner firade 22-årsdagen i Araby Park Arena. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 2
15-åriga Pauline Sambu satte straffarna och gjorde sina två första poäng i Queens a-lag.
Basket

Queens inget stryklag längre

Banner: "Det här var en fin present"
1:39 min

Den 11/11 2011 fyllde basketspelaren Caroline Banner 22 år. Det firade hon med att hjälpa sitt lag Växjö Queens till vinst i söderettan med 77-46 över bottenlaget Bankeryd.

Efter matchen fick Caroline Banner blommor av sin familj och fredagskvällens storvinst över Bankeryd satt fint.

– Det är alltid härligt att vinna och det här var en fin present.

Gammalt och nytt
Matchen kommer inte att gå till världshistorien men Queens gjorde en lugn och stabil insats utan att någon gång vara hotade av Bankeryd som fortfarande jagar sin första vinst.

– Det är inte någon som direkt är någon "high scorer" men alla bidrar, konstaterar Banner.

Och det är väl just det som är Växjö Queens styrka i år. Alla gör sitt jobb, från veteranerna Maria Magnusson och Maria Österberg, till återvändaren Caroline Banner och 15-åriga Pauline Sambu som gjorde sina första poäng i a-lagsdressen.

Håller sig borta från bottenträsket
Queens har varit ett stryklag i basketettan ett par år men har efter sju matcher den här säsongen etablerat sig i mitten. En del tack vare just Caroline Banner som har återvänt till Växjö efter två säsonger med Brahe Basket i Damligan.

– Jag tycker om laget, det är bra coacher och jag trivs i den här föreningen.

Siktar mot toppen
Queens långsiktiga målsättning är att vara etta eller tvåa i division 1 2014 men Caroline Banner tror att laget kan nå ganska högt redan i år.

– Jag tycker att vi borde sikta på topp tre, säger hon innan det är dags att fira resten av födelsedagen tillsammans med familjen.

Anna Tigerström
anna.tigerstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".