Kronoberg

Officer sparkad efter hot mot statsministern

1:17 min

En 47-årig reservofficer från Kronobergs län har fått sparken från Försvarsmakten. Bland annat har han skickat hotfulla e-postmeddelanden till statsminister Fredrik Reinfeldt.

Den 47-årige mannen blev inkallad till ett möte där han fick beskedet att han inte fick arbeta kvar hos Försvarsmakten bland annat på grund av ekonomiska skäl. En annan orsak var även ett e-postmeddelande som mannen har skickat till statsministern Fredrik Reinfeldt där han bland annat skrev följande:

Hej statsministern.

Jag har hunnit bli 47 år och samtidigt förundras jag över hur ni politiker kan misshandla ett helt folk, Svenskarna, som genom extrema avgifter för uppvärmning och el kan fortgå.

Att se hur statliga samt privata bolag får ta upp och tjäna upp till 3,5 miljoner kronor per anställd innebär att ni har blivit helt förslappade samt påvisar en så dålig kompetens att ni ej borde ha rätt att regera.

När nu vargjakten är över kanske man skall ta hand om politikerna...

Var inte menat som ett hot

Mannen skriver i ett svar till Försvarsmakten där han bestrider uppsägningen att det inte var menat som ett hot mot statsministern utan som ett upprop mot regeringen och elbolagens vinster.

47-åringen ska även ha skickat e-post till kollegor som har uppfattats som hotfulla. Men även det förnekar han med förklaringen att han har en så kallad tuff jargong.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sverigesradio.se