Ridkonflikt närmar sig lösning

Konflikten mellan styrelsen och arrendatorerna för Älmhult Linnébygdens Ridklubb kan vara på väg mot en lösning. I dagarna skrev nämligen styrelsen på hyresnämndens förslag till ett förlikningsavtal.

Turerna kring Älmhult Linnebygdens ridklubb har varit många. Arrendatorerna har anklagats för vanvård av hästar och för samarbetssvårigheter och sades upp av ridskolan i början av sommaren. Men arrendatorerna accepterar inte uppsägningen och tillbakavisar alla anklagelser.

Förlikning
I slutet av september hade hyresnämnden förhandling med styrelsen och arrendatorerna för ridklubben men någon lösning på tvisten blev det inte.
Nu har däremot hyresnämnden tagit fram ett förslag till förlikning som styrelsen skrivit på.
– Vi har skrivit på att våra vägar i vilket fall som helst ska skiljas åt. Då är det lika bra att det görs så fort som möjligt. Vi tror att detta är den bästa lösningen får båda parterna, säger Yvonne Jonsson ridklubbens styrelseordförande.

Ersättning
Avtalet innebär bland annat att styrelsen ska ersätta arrendatorerna med 50 000 kronor mot att arrendatorerna lämnar anläggningen och bostadshuset redan i januari.
– Det är mycket pengar för klubben. Men vi har gjort bedömningen att vi vill komma igång med egen verksamhet, säger Yvonne.

Arrendatorerna vill inte kommentera huruvida de tänker skriva på avtalet.
Om de inte skriver på avtalet får de stanna till den sista juli nästa år men får då ingen ersättning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista