Bankomatbedragare länsade konton i Växjö

Efter det att bankautomater i Västervik och Nybro manipulerats har många människor fått sina konton länsade, bland annat har tjuvarna varit i Växjö och tagit ut pengar.

Det var i helgen som bankautomaterna på Kvantum i Nybro och Hamngatan i Västervik manipulerades. Tjuvarna har på något sätt kunnat kopiera bankkort från de som då tog ut pengar här. 

Via bankernas datasystem har man kunnat följa var svindlarna tagit ut pengar med de förfalsakde korten. De flesta uttagen har gjorts i Nybro men man har kunnat se att tjuvarna varit i Växjö och tagit ut pengar.

Exakt hur mycket pengar som försvunnit är fortfarande inte klarlagt men enligt polisen i Kalmar handlar det troligen om sexsiffriga belopp. 

Polisen uppmanar därför de som tagit ut pengar på Kvantum i Nybro och Hamngatan i Västervik i helgen att kontrollera sina konton.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".