Jönköpings län

Polisen utreder människorov

Polisen i Jönköpings län har inlett en förundersökning om människorov. Det är en 15-årig flicka som har blivit kidnappad från ett familjehem, skriver Aftonbladet. Brottet ska ha begåtts den gångna helgen och uppges ha högsta prioritet hos polisen.

- Vi har inlett en förundersökning gällande människorov. Vi utreder det med högsta prioritet här, säger Göran Gunnarsson på polisen i Jönköping till P4 Jönköping.

"Men med hänsyn till ärendets karaktär kan vi i nuläget inte lämna någon information om vad som hänt eller hur utredningen fortskrider", kommenterar polisen i ett pressmeddelande.

Den aktuella händelsen ska ha inträffat vid 17-tiden på söndagskvällen vid ett familjehem i länet, uppger Aftonbladet. Fyra beväpnade män tog sig då in familjehemmet och kidnappade en 15-årig flicka. Enligt tidningen har flickan placerats i familjehemmet i förra veckan efter att ha blivit misshandlad av sin pappa.

- Jag läser en hel del anmälningar dagligen här och det är inte ofta det dyker upp, säger Göran Gunnarsson som menar att det är sällan den här typen av brottsrubricering dyker upp.

Nyheter Jönköping
nyheter.jonkoping@sverigesradio.se

Fakta: Människorov

För människorov döms den, som bemäktigar sig och för bort eller spärrar in ett barn eller någon annan med uppsåt att skada honom eller henne till liv eller hälsa eller att tvinga honom eller henne till tjänst eller att öva utpressning. I vardagligt tal benämns människorov ofta kidnappning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.