Bankomatbedrägerier kan vara på väg att klaras upp efter gripanden i Växjö

Tre personer, en kvinna och två män, har gripits i Växjö, misstänkta för inblandning i bedrägerier och bedrägeriförsök vid uttagsautomater. De två männen, 24 och 29 år gamla, kunde enligt Börje Ekelius på Växjöpolisen gripas efter det att personalen på en bank i Växjö sett dem på sina övervakningskameror.

De tre misstänkta sitter nu anhållna i Växjö.

Bedrägerierna har under hösten skett i bland annat Linköping, Nybro och Västervik.

Med hjälp av elektronisk utrustning kopieras informationen på bankkortets magnetremsa och med en kamera vid uttagsautomaten får man också koden som kunderna slår in. Sedan kan bedragarna tillverka egna kort och länsa kundens konto.

Ett 30-tal personer har hittills anmält att det försvunnit pengar från deras konton, hur mycket pengar det sammanlagt rör sig om vet polisen ännu inte.

Flera av uttagen från kontona har gjorts på automater i Växjö. Att männen befunnit sig i Växjö beror på att en bekant till dom, en 29-årig kvinna, bor här. Och efter det att männen greps gjordes en husrannsakan hos kvinnan. Vad man hittade där vill man inte berätta, men den ledde till att även hon anhölls misstänkt för bedrägeri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".