Växjö

Kronobergare lyckönskar prinsessan

1:10 min

Kronprinsessan Victorias och Daniels dotter heter Estelle Silvia Ewa Mary. Det tillkännagavs idag. Under dagen har många kronobergare tagit sig till länsstyrelsen i Växjö för att skriva lyckönskningar till barnet och kronprinsessparet.

Det var prinsessans morfar, kungen, som tillkännagav namnet.

 – Vi har fått en liten prinsessa Estelle i Sverige. Ett namn som ligger kronprinsessan och familjen varmt om hjärtat. Det här är en lycklig stund för hela familjen, konstaterade kungen vid offentliggörandet.

Kungen meddelade traditionsenligt den nyfödda prinsessans namn i dag, vid en konselj på Stockholms slott med statsminister Fredrik Reinfeldt och regeringens statsråd närvarande.

Kungen informerade då regeringen om barnets titel, namn, tilltalsnamn samt tilldelat hertiginnedöme. Även prins Carl Philip var med vid konseljen.

– Familjen var där i går kväll och besökte, vi hade en trevlig gemenskap tillsammans. Den nya familjemedlemmen var väldigt söt och betedde sig precis som man ska göra, sade kungen om första mötet med barnbarnet.

Ekot/Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

#link=306231#|#link=306541#|#text=4982044#
#text=4982862#|#text=4982720#
#text=4982095#|#text=4980243#

Therese Lundqvist

Tyckte direkt att Estelle var ett fint och passande namn till den lilla prinsessan. Passar väldigt bra som drottning namn den dagen hon blir det.

Hans Nilsson

Namnet får mig att tänka på jordnötter och chips. Estelle är för likt Estrella. De är allt lite tokiga i kungahuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista