Polisbil i länet ute på vägarna trots körförbud

En av polisens bilar i länet är ute och rullar trots att den belagts med körförbud. Bilen skulle ha besiktigats i oktober, men så har inte skett och sen den första november får den civila polisbilen alltså inte vara ute på vägarna.

I tisdags eftermiddag och kväll gjorde polisen en stor trafikkontroll utanför Älmhult, och hittade bland annat fordon med körförbud. Däremot har man alltså missat en av polisens egna bilar, som så sent som på onsdagen var ute och körde med blåljus på väg 25 utanför Alvesta.

-Sånt här ska naturligvis inte få ske, säger Lars-Olof Johansson, chef för trafikpolisen. Han blir mycket upprörd när han får veta av SR Kronoberg att en av polisens bilar använts trots körförbud. Han kommer under torsdagen försöka reda ut hur det här har kunnat hända.

-Det här är mycket, mycket illa för polismyndigheten, säger Lars-Olof Johansson. Jag förstår inte hur det här kunnat hända, det kommer ju skattekvitton och annat även till polismyndigheten, och det finns en person som ska sköta allt sånt här, som gäller besiktning, skatter och försäkringar, säger Lars-Olof Johansson.

Vem hos polisen som får betala böterna för att polisbilen körts trots körförbudet kan Lars-Olof Johansson inte säga med säkerhet.

-Men till syvende och sist är det ju länspolismästaren, säger han.