Växjö

VD accepterar inte klotter i höghus

1:21 min

Nu letar Växjöhem efter nya metoder för att få stopp på den skadegörelse som har pågått under en tid i det nybyggda 16-våningshuset på Araby i Växjö. Trots att bostadsbolaget har satt upp övervakningskameror inne i den låsta entrén, har det inte slutat.

– Det är naturligtvis inte acceptabelt utan vi ska nu titta på hur vi ska gå vidare med de här sakerna och se om det finns några fler åtgärder vi kommer att göra, säger Christina Nyquist, Växjöhems VD.

I nyheterna i morse berättade vi att problemen med skadegörelse och klotter är så stort i det nya 16-våningshuset på Araby att Växjöhem installerat övervakningskameror inne i den låsta entrén.

– Det är ju väldigt obehagligt för de hyresgäster som bor här, man känner ju en rädsla och jag tycker inte alls att det är roligt, säger en av de hyresgäster som vi har pratat med.

– Det har jag full respekt och förståelse för och det är inte acceptabelt, absolut inte, säger Christina Nyquist.

De två kameror som installerats inne i den låsta entren har enligt Christina Nyquist än så länge inte gett något resultat. Ingen misstänkt har fastnat på bild. Men varför är just höghuset på Araby, Växjöhems flaggskepp, så utsatt?

– Jag tänker som så att det är ett intressant projekt, det är det högsta huset i Växjö och det är klart att det väcker nyfikenhet.

Vad ska ni göra nu?
– Vi kanske får ansöka om att ha kameror utanför om de här två kamerorna inte räcker, men det vet jag inte i dagsläget. Vi kommer att ha en utökad dialog med polisen, med Securitas och med skolan till exempel.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se