Läktare i Växjö ishall rasade - ett under att ingen skadades

När Växjö Lakers igår mötte Halmstad i hockeyallsvenskan gick läktaren sönder i Växjö ishall. En bräda brast, just på den sektion där Växjös supportrar står. Ingen person kom till skada, men det breskrivs som ett under att ingen föll ner dom knappt fyra meterna till cementgolvet under läktaren.

Katastrofen var nära i samband med att Växjö Laksers gjorde segermålet 3-2 i förlängningen av matchen. Växjölagets supporterklubb Lakers Lakejer började i vanlig ordning jubla och hoppa på läktarens som består av stålställning med brädor på. Men en bräda gav alltså vika.

En person var på ner mot cementgolvet men fastnade och kom ner genom läktarbrädorna enbart med ena benet. Vad som hänt om den personen fallit hela vägen ner, vågar inte tänka på.

Säkerheten i Växjö ishall har redan tidigare i debatterats. Redan förra säsongen skadades en ung pojke av en puck, som for ut bland publiken. I höst har Växjö kommun lovat att höja plexiglaset på långsidorna. Det var på ett sådant ställe som pojken skadades.

Håkan Frizén, ordförande i fritidsnämnden i Växjö, säger till Sveriges Radio Kronoberg att det är upprörande och att något måste göras för att förbättra säkerheten i ishallen.

Redan om en vecka är det dags för ny hemmamatch för Växjö Lakers.