Växjö

Hyresgästföreningen till attack mot Bo Frank

13 min

Växjö kommun borde bygga betydligt fler hyresrätter och inte omvandla de som finns till bostadsrätter. Det tycker Björn Johansson från Hyresgästföreningen. Kommunalrådet Bo Frank (M) säger att Hyresgästföreningen är rädd för att tappa medlemmar.

– I och med att det är en så otrolig brist på hyresrätter i Växjö borde politikerna lägga sina pannor i djupa veck och fundera på hur vi får fler hyresrätter. Men här lägger man pannan i lika djupa veck och funderar på hur ska vi göra oss av med de hyresrätter vi har, säger Björn Johansson, som är ordförande i Hyresgästföreningen region sydost i en debatt i programmet Radar i P4 Kronoberg.

Kommunalrådet Bo Frank går till motattack:

– Han är ju givetvis rädd för att om det blir färre hyreslägenheter så tappar han medlemmar i Hyresgästföreningen.

– Äh, det är ju bara trams. Det är ju inte för att vi ska ha medlemmar utan för att människor ska ha någonstans att bo, svarar Björn Johansson.

Bo Frank har länge tyckt att Växjö har extremt många allmänägda hyresrätter och att Moderaterna i Växjö har avgett ett vallöfte att omvandla en del av dem till bostadsrätter.

– Det kan igen folkomröstning i världen stoppa, säger han och hänvisar till Hyresgästföreningens namninsamling för att folkomrösta om omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter.

Anna Tigerström
anna.tigerström@sverigesradio.se

Fråga