1 av 3
Peo Jönsson, klubbchef Östers IF. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
2 av 3
Östers IF får spela ett tag till på gamla Värendsvallen. Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio
3 av 3
Östers IF nya arena är under uppbyggnad. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

Nya arenan höjer fotbollstempen

"Intresset för Öster är fantastiskt"
1:25 min

Fotbollsarenan som tar form på Värendsvallen i Växjö har redan blivit ett lyft för ekonomiskt tyngda Östers IF. Medlemmar strömmar till och flera tusen biljetter har redan sålts till premiärmatchen mot Värnamo i september.

– Ja, intresset är fantastiskt och det ringer folk varje dag och vill köpa biljetter och förboka sig inför den matchen. 12 000 i den matchen är vårt drömscenario, säger Peo Jönsson som är Östers IFs nya klubbchef.

Den nya fotbollsarenan på Värendsvallen i Växjö är långt ifrån klar, men den tycks redan nu ha bidragit till att höja temperaturen kring fotbollen i Växjö. På kort tid har Östers IF fått nästan 400 nya medlemmar och till premiärmatchen i den nya arenan mot Värnamo den 3 september har det redan sålts över 3 000 biljetter.

– Det är en fantastisk känsla runt fotbollen i Växjöregionen nu, och Östers IF har ju inlett väldigt bra sportsligt, så det är ju en härlig känsla.

Öster gick in i den här säsongen med ett underskott på över tre miljoner kronor, så ett lyft för klubben är mycket välkommet. Arenan kommer att ta 12 000 åskådare och för att det ska gå runt ekonomisk krävs halvfulla läktare, säger Peo Jönsson.

– Publikmässigt så har vi satt ett budgetmål på 3 000 i den gamla arenan och 6 000 i den nya.

Men för att intresset för fotbollen i Växjö ska hålla i sig och öka ännu mer krävs inte minst ett bra spel, säger Peo Jönsson.

– Framförallt ska vi spela en underhållande och kul fotboll. Sedan har vi ju fina matcher att se fram emot med Hammarby, Jönköping och Landskrona till exempel. Så fin fotboll och tre poäng i varje match är målbilden.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".