1 av 2
Poliser var på plats idag på Rönnedalsområdet i Alvesta efter knivdådet i natt. Foto: Karin Avenäs/ Sveriges Radio
2 av 2
Här i området på Rönnedalsvägen i Alvesta blev den 30-årige mannen svårt knivskuren i natt. Foto: Karin Avenäs/ Sveriges Radio
Alvesta

Ingen gripen för knivdådet

Vittne: "Han låg blodig på golvet"
1:30 min

Den 30-årige man som hittades svårt knivskuren i ett trapphus på Rönnedalsvägen i Alvesta strax före midnatt har livshotande skador. Han vårdas på Växjö lasarett. Någon gärningsman har inte kunnat gripas.

Mubarik Ici bor på Rönnedalsvägen och vaknade strax före midnatt av skrik och gråt på gården.

– Både jag och mina barn och alla grannar vaknade. Barnen var väldigt rädda och sa "pappa gå inte ut". Först trodde jag att de hade druckit och hamnat i slagsmål, men sedan såg jag att det var en ensam man som låg på marken och blödde. Då ringde jag polisen och ambulansen, säger han.

Ingen hotbild
Den 30-årige knivskurne mannen, känd av polisen sedan tidigare, opererades under natten på Växjö lasarett. Hans tillstånd var fortfarande under måndagseftermiddagen mycket allvarligt. Polisen har knackat dörr i området under dagen för att samla in vittnesuppgifter men ingen gärningsman har gripits.

– Det är ett grovt brott som vi rubricerar antingen som mordförsök eller dråpförsök, säger Kronobergspolisens informatör Robert Loeffel och tillägger att polisen har ett omfattande utredningsarbete framför sig.

Det finns ingen känd hotbild mot den knivskurne mannen. Han ska däremot ha varit inblandad i ett bråk i Alvesta tidigare under kvällen. Men det är ännu oklart om det finns kopplingar mellan händelserna. I förra veckan knivskars en annan man i samma område. Men enligt Robert Loeffel är det för tidigt att säga om det har något med nattens dåd att göra.

Känner sig trygg
– Alvesta är en liten ort, och när det sker två så allvarliga händelser i samma bostadområde är det naturligt att undersöka om de är kopplande till varandra. Men om det rör sig om en intern uppgörelse är för tidigt att uttala sig om, säger han.

Robert Loeffel bekräftar att just området kring Rönndalsvägen har varit extra brottsutsatt de senaste åren. Men Mubarik Ici känner sig trots gårdagens händelse väldigt säker i området.

– Det händer aldrig sånt här. Jag känner alltid stor trygghet i området, säger han.

Karin Avenäs
karin.avenas@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".