1 av 2
De boende i Alvesta kunde se flera polisbilar på olika adresser under dagen. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
2 av 2
I samband med husrannsakningarna, som genomfördes på flera adresser i Alvesta, gjorde polisen flera beslag. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Alvesta

Stor polisinsats i Alvesta - tre misstänkta togs in

Polisen gjorde i förmiddags husrannsakningar på flera adresser i Alvesta. Uppemot 30 poliser var med vid insatsen, och tre misstänkta hämtades till förhör.

De tre, en man och två kvinnor, misstänks ha varit delaktiga i knivskärningen av en 30-årig man på Rönnedalsvägen i Alvesta i söndags.

Mannen, en 49-åring, är på sannolika skäl är misstänkt för grov misshandel, medan de två kvinnorna, 48 respektive 26 år är skäligen misstänkta för grov misshandel. De kommer att förhöras under dagen och åklagaren har ännu inte beslutat om de ska anhållas eller försättas på fri fot.

Sedan tidigare är en 21-årig man från Alvesta anhållen misstänkt för grov misshandel alternativt mordförsök. Och åklagaren kommer att begära honom häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Samtliga misstänkta i utredningen är enligt polisen släkt med varann.

Polisen utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsberövas i den pågående förundersökningen.

I samband med husrannsakningarna, som genomfördes på flera adresser i Alvesta, gjorde polisen flera beslag. Men vad de tog med sig vill de inte berätta.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".