Pilbäckskolan. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio, montage/Sveriges Radio
VÄxjö

6-åringar slipper flytt till högstadieskola

1:26 min

Planerna på att låta en förskoleklass från Pilbäcksområdet i Växjö börja i baracker till hösten på Norregårdskolan blåses av. Det meddelade rektorn för Pilbäckskolan under onsdagen.

Barnen som ska börja i förskoleklass till hösten ska hålla till i Pilbäckskolans musikrum.  

– Vi tror att det kan bli en jättebra lokal för den verksamheten. Det är inte så stora rum, men det är tillräckligt, säger Anders Tjäder som är rektor för Pilbäckskolan.

Protesterna från föräldrar har varit starka mot att deras barn ska behöva hålla till på en högstadieskola. Lösningen blir enligt Anders Tjäder att den musikundervisning där många instrument används i stället får flyttas till Norregårdskolan.

Det här är en kortsiktig lösning, hur den långsiktiga lösningen ser ut vet inte Anders Tjäder i dag.

– Det är många involverade som ska diskutera det här. När det gäller frågor om lokaler är det till slut en politisk fråga. Vi känner ändå att vi har en bra lösning inför det kommande året och att vi har tid att hitta bra lösningar framöver, säger han.

Många föräldrar undrar varför ni inte flyttar hit en barack till skolgården, vad säger du om det?

– För skolans del vore det naturligtvis enkelt, men de besluten råder inte vi över, säger Anders Tjäder som just nu inte vill ställa det kravet.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista