Hoppet om Superallsvenskan finns kvar för Växjö Lakers

Tack vare en mycket bra match, kunde Växjö Lakers vinna mot Nyköping med 5-2 och tack vare den vinsten är Växjölaget nu bara tre poäng från en plats bland de fyra bästa i serien. En plats som ger spel i Superallsvenskan efter helgerna.

Efter nio raka matcher utan att ta tre poäng, var det i princip nödvändigt för Växjö Lakers att slå serietrean Nyköping för att hänga med i kampen om tredje- och fjärdeplatsen i serien. Efter en jämn första period kom Växjö Lakers ut med frejdig offensivlusta i den andra perioden men segern säkrades i början av sista perioden när Henrik Andersson gjorde 3-0.

- Vi har fått en mycket bättre fart på skridskorna och därmed kan vi ta fram kämpatakterna på ett bättre sätt, förklarar Henrik Andersson, tvåmålsskytt liksom Christian Jacobsson.

Troja/Ljungby vann skottstatiastiken i bortamatchen mot Skövde. Men vad hjälpte det när Skövde gjorde alla målen i matchen och vann med 4-0.

I ishockeyns division 1 vann Tingsryd till slut mot Tyringe, men det satt hårt åt. 4-3 slutade det hela i Tingsryds favör och laget behåller sin andraplats i tabellen.