Nordiskt samarbete gav vinst i elitserien

Tack vare samabete mellan spelare från tre nordiska länder, kunde Växjö Tennissällskap vinna sin premiärmatch i elitserien i tennis. Det blev 4-2 mot Ullevi TK från Göteborg i Strandbjörkshallen i Växjö.

Annars började det illa för Växjö TS, efter de två första singelmatcherna var det underläge med 0-2 mot Ullevi. Men då trädde Magnus Larsson och dansken  Fredrik Nielsen in i bilden och efter deras två singelvinster stod det 2-2 i lagmatchen. Dubbelmatcherna skulle allstå avgöra och Magnus Larsson i par med Pontus Nordberg spelade hem den första ganska säkert.

Men i den andra hamnade dansk-norska paret i Växjö TS, Fredrik Nielsen/Stian Boretti i underläge med 0-1 i set innan hemmaspelarna vände tillställningen och vann med 2-1 i set mot Markus Sarstrand/Johan Settergren (före detta Växjö TS-spelare).

Förlust mot klassiker

För Öjaby slutade onsdagskvällen i storförlust i bandyns söderetta. Men så stod också det klassiska laget från höglandet, Nässjö IF för motståndet. 9-2 till Nässjö blev det till slut efter 5-1-ledning redan efter någon halvtimmas spel. Öjaby har vunnit en match av fyra i serien hittills.