Växjö

Alkolås på kommunens fordon

Alla kommunala fordon i Växjö kommun ska ha alkolås. Det har organisations- och personalutskottet nu beslutat i samband med att nya bilar ska upphandlas i kommunen.

Andra krav är att de nya bilarna ska vara miljövänliga och att företagen som lämnar anbud försäkrar att de inte diskriminerar någon i sin verksamhet.

Ett enhälligt organisations- och personalutskott i Växjö kommun har sagt ja till att införa alkolås i alla kommunala fordon.

– Ett viktigt beslut och en markering av att vi tar ansvar, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd och ordförande i utskottet.

Det är i samband med att kommunen nu ska upphandla nya fordon som kravet på alkolås införs. Upphandlingen avser fordon i åtta grupper; allt från mindre personbilar och minibussar till skåpbilar och pick-uper.

– Och samtliga fordonstyper i upphandlingen ska ha alkolås. Jag tror att det är lite unikt att vi inför det så här brett och det känns bra att vi i Växjö kan gå före i denna frågan, berättar personalchef Michael Färdigh.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".