Seger på hemmaplan för Peppe Jonssons damlandslag

Sverige besegrade Tjeckien i första handbollslandskampen för damer i Växjö någonsin. 28-26 blev siffrorna och Växjöbon och förbundskaptenen för det svenska laget, Per-Olof Peppe Jonsson, var nöjd med att hans lag kunde vinna. Trots att flera spelare var skadade och vilades inför EM-slutspelet i Ungern i december.

Sverige hamnade i underläge direkt, men när väl försvarsspelet och målvakten Madeleine Grundström hittat in i matchen tog Sverige över kommandot och gjorde det med besked. Bland annat genom utmärkt kontringsspel ledde Sverige med sex mål i första halvlek.

Men Tjeckien kom tillbaka och det var till slut först under matchens sista fem minuter som de svenska tjejerna säkrade segern.

- Det känns bra att vi kunde vinna, trots att vi fick Teresa Utkovic skadad på träning. Och att vi vilade Åsa och Sara Eriksson, säger den svenske förbundskaptenen Per-Olof Peppe Jonsson.

Växjöbon som alltså vann i sin debut som kapten på hemmaplan. Han var särskilt nöjd med 21 år unga Fanny Lagerström, som tog ett stort ansvar inte minst i försvarsspelet, trots sin ringa ålder och trots att hon inte är fullt matchtränad efter skada. Hon gjorde också flest mål för Sverige, hon gjorde fem stycken liksom Matilda Boson.

EM spelas i Ungern och börjar för Sveriges del den 9 december.