1 av 2
Ulf Hedin, moderat ordfrande för fritidsnämnden i Växjö. Foto: Malin Ulfhager/ Sveriges Radio
2 av 2
Skateparken på Spetsamossen i Växjö. Foto: Malin Ulfhager/ Sveriges Radio
Växjö

"Man åker på egen risk i skateparken"

Eget ansvar att se upp i skateparken anser kommunen
1:36 min

Det är helt och hållet individens ansvar att se upp i backen i skateparken i Växjö. Det tycker ordföranden i kommunens fritidsnämnd, moderaten Ulf Hedin.

I går berättade skejtare om hur lätt det är att krocka med varandra i parken när den kryllar av människor, både små barn och äldre. Lösningen vore en större skejtpark, enligt ett medborgarförslag.

– Det kunde man önska att man hade råd till, men som ekonomin ser ut så skulle jag vilja vara väldigt försiktig. Vi får se framöver, men det är ingenting som vi planerar just nu i alla fall, säger Ulf Hedin.

Ulf Hedin är ordförande i fritidsnämnden i Växjö. Och skateparken på Spetsamossen i Växjö har funnits i över två år och intresset har växt med tiden. Så mycket att man ofta krockar med varandra i ramperna och skadar sig. På en skylt vid parken, som kommunen är avsändare till, står det att man åker på egen risk.

– Ansvaret ligger givetvis på de personer som åker här, är de under arton är det föräldrarnas ansvar. Det här är egentligen en plats som vilken annan plats här i stan. Vem som helst kan åka och då gäller det personliga ansvaret, förklarar Ulf Hedin.

Vad finns det för planer på att utveckla området?
– Inom kort kommer en riktig toalett att finnas på plats och även en kiosk, om det finns någon som vill driva den.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".