FOTBOLL

Fortsatt serieledning för Öster

4:22 min

Just nu leker fotbollslivet för Öster. Efter sjunde matchen i Superettan är växjölaget fortsatt obesegrat, på torsdagen besegrades Brommapojkarna med 4-1.

Öster fick en osannolik start på matchen. Stefan Karlsson skulle slå ett inlägg från sin högerbacksposition - som gick rakt i mål!. Redan efter knappa halvminuten hade alltså växjölaget gjort 1-0. I anfallet efter lyckades dessutom hemmamålvakten Alexander Nadj göra en "knas-räddning" vilket gav en fingervisning om att Östers flyt i inledningen av serien fortsatte.

Men för några minuter verkade det som om "österflytet" försvann. För BP:s kvittering kom redan efter tre minuter. Ett inte helt orättvist resultat med tanke på bromma-lagets start på matchen. Målet gjorde i misstänkt offside-position dock.

Freddy Söderberg i Öster har varit lagets speciella målskytt så här långt i serien. Och i matchen mot BP ville Söderberg såklart utöka sin målskörd. Och efter 11 minuter fick han sitt lystmäte. Efter ett mösteranfall av Öster kunde Söderberg, med tån, skarva in 2-1.

I det läget spelade Öster mycket bra och med Öster "medstuds" kom också 3-1. Johan Persson sköt från distans ett inte allt för avancerat skot, men Davor Blazevic i BP-målet tappade in bollen i mål.

Efter den målgalna inledningen la sig tempot en aning, men slutet på halvleken blev händelserikt. Lagen hade nämligen varsin klockren stolpträff innan lagen gick till pausvila.

Andra halvleken blev inte lika händelserik, men det var inget snack om var segern skulle hamna.

Stefan Karlsson fortsatte att storspela på högerbackspositionen och hela österlaget blev stundtals hyllade av hemmapubliken med varma applåder åpå ett annars kylslaget Värendsvallen.

På övertid gjorde Öster också 4-1. Matteo Blomkvist-Zampi fälldes och ville gärna ta straffen själv, men David Vidarsson tog hand om bollen och satte säkert 4-1.

Öster är i serieledning efter sju omgångar och är alltjämt obesegrat.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se