Efter en knäskada hoppas Angelica åter vara på banan och nå OS i London i sommar. Foto: Maja Suslin/Scanpix.
kronoberg

Angelica siktar mot OS i London

1:45 min

Stavhopparen Angelica Bengtsson har inte gett upp hoppet om att vara med i OS som går av stapeln i slutet av sommaren i London. Den tidigare knäskadan är på bättringsvägen och under fredagen gör hon sitt förta hopp på månader.

Det har länge varit osäkert om skadedrabbade Bengtsson skulle kunna hinna bli frisk till de olympiska spelen, men nu ser det bra ut säger Angelica.

– Knät känns jättebra, knäleden känns stabil och stark. Jag har tränat sjukgymnastik och benstyrka länge nu så knäleden känns starkare än någonsin och ska nog inte kunna gå sönder så lätt igen, säger Angelica Bengtsson.

Är du i full träning?

– Ja, jag ska hoppa stav idag, så det kan man säga.

När hoppade du senast?

– Det var i julas, jag gjorde ett hopp och efter det fick jag avbryta.

För första gången sedan i höstas ska Angelica Bengtsson hoppa stav under fredagen. Det kan förstås tyckas vara en bagatell, men för talangen från Väckelsång är det av stor betydelse. Hennes skadade knä har gjort att hon inte kunna tävla, och jakten på en OS-plats har därför uteblivit.

Det gick till och med så långt att kvällstidningarna skrev att Bengtsson missar OS och att karriären var i fara. Men Angelica Bengtsson tränade på med rehabilitering under tiden och nu siktar hon på OS.

– Jag är nervös, det är som att hoppa på en stor tävling, säger Angelica Bengtsson om det hopp hon ska göra senare under fredagen. Ett hopp som betyder mycket.

Även om det inte skulle gå som planerat med dagens hoppande, så ska Angelica Bengtsson ge OS en chans.

Marcus Sjöholm
marcus.sjöholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista