Charlotta Svanberg (S) tror på ökad segregation om allmännyttan säljs ut. Foto: Ines Micanovic/Sveriges Radio
växjö

Oppositionen vill skynda på nya bostäder

0:28 min

Nu vill Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Växjö kommun att byggandet av nya bostäder ska dra igång på allvar. Annars får det konsekvenser för kommunen, menar Charlotta Svanberg (S).

Redan idag skulle de vilja att arbetet startar i Arenastaden och att planeringen av bostäder påbörjas på Bäckaslöv och Stenatomten.

Enligt oppositionen finns det för få bostäder sett till antalet som bor och vill bo i Växjö. Socialdemokraternas kommunalråd Charlotta Svanberg, menar att dagens situation får konsekvenser.

– Det kan till exempel få konsekvenser av en ökad trångboddhet. Jag kan också tänka mig, att om man står och väljer mellan två olika kommuner att flytta till och att man lätt kan få en bostad i den andra kommunen, så blir det den man väljer.

– Människor är idag är benägna att pendla allt längre till sina jobb, så väljer man mellan två närliggande kommuner och har pendlingsmöjligheter så kanske man helt enkelt väljer bort Växjö om man inte får en bostad här, säger hon.

Ellenor Erixson
ellenor.erixson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista