Robert Rosén i Växjö Lakers. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
Ishockey

Rosén återvänder till Växjö

Efter en längre tids förhandlingar är det nu klart Robert Rosén lämnar AIK och spelar kommande säsong för Växjö Lakers. Som enda media i Sverige har Radiosporten Kronoberg fått träffa Växjö Lakers senaste nyförvärv, Robert Rosén.

Växjö Lakers har skrivit kontrakt med centern Robert Rosén som därmed återvänder till klubben. 

Robert Rosén kom till Växjö Lakers från Alvesta 2005 och spelade fem säsonger i klubben. De två senaste åren har 24-åringen spelat elitseriehockey i Modo och AIK.

Den gångna säsongen svarade Robert Rosén för 60 poäng (21+39) på 55 matcher i AIK och vann därmed elitseriens poängliga. Under vintern blev det också debut i Tre Kronor.

– Det är givetvis en mycket bra spelare som vi får hem. Han tog sina första riktiga skär i seniorkarriären här och gjorde det riktigt bra, och sedan åkte han iväg och blev ännu bättre, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Robert är en klassisk svensk center som är bra i båda ändarna av isen och som kan bidra i alla spelformer. Han är en spelfördelare, men han är också en målskytt. Dessutom kommer han in med ett års mer elitserieerfarenhet än vad många i vår trupp har. Han har redan genomgått det så kallade tuffa andraåret i elitserien, även om det inte var så tufft för honom.

Kontraktet med Robert Rosén är skrivet på fem år.

Växjö Lakers och AIK överens
Robert Rosén hade ett gällande kontrakt med AIK över säsongen 2012/13 som Växjö Lakers i samråd med AIK har löst ut.

Efter att Robert Rosén uttryckt en önskan av att flytta tillbaka till Växjö har Växjö Lakers och AIK nått en överenskommelse angående Robert Roséns kontrakt, där Växjö Lakers löst ut Robert Rosén från hans avtal med AIK. 

– Sedan Robert uttryckt en önskan om att flytta hem har vi diskuterat möjliga lösningar med AIK som känns bra för alla parter. Processen, och hur den utmålats i media, är olycklig, men nu är vi överens, säger Anders Öman, VD i Växjö Lakers.

Växjö Lakers tar över Robert Roséns kontrakt med start 1 maj. 

Robert Roséns kontrakt med Växjö Lakers är skrivet på fem år. 

– Med tanke på omständigheterna har det varit viktigt för oss att skriva ett längre avtal med Robert Rosén för att bygga vår organisation och vårt lag på lägre sikt, säger Öman.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista