1 av 4
Killarna tog sig fram riktigt snabbt på 60 metersbanan. Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio
2 av 4
Vilgot Augustinsson från Grönkullaskolan i Alvesta hejar på sina lagkamrater och klasskopisar från läktaren. Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio
3 av 4
Det var många som applåderade och ville föreviga Jessica Björk i klass 5 på Åker i Nässjö som tog emot pris som bästa längdhoppare. Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio
4 av 4
Lovisa Engstrand läser idrottsprogrammet på Katedralskolan i Växjö. Hon är tävlingsledare för särskole-DM. Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio
småland

Sol och skratt under särskole-DM

1:41 min

Värendsvallen i Växjö bjöd på många skratt och kämparglöd under tisdagen när särskoleelever från hela Småland tävlade i friidrott. Eleverna hoppade längd och höjd, stötte kula och sprang för allt vad de hade i sommarvärmen.

En av deltagarna från Kronoberg var Vilgot Augustinsson från Grönkullaskolans särskoleklass Sirius i Alvesta.

Han hade otur och ramlade och slog upp sitt knä, så det blev inga tävlingar för honom. Men trots motgången var han nöjd och glad över att titta och heja på sina lagkamrater i gröna tröjor.

För femteklassaren Jessica Björk från Åker i Nässjö gick det bättre. Hon fick ta emot medalj i grenen längdhopp för tjejer i mellanstadiet.

– Det känns jättebra, säger Jessica Björk med ett leende.

Vilken gren tycker du att du är bäst på?
– Det är springning på 60 meter, förklarar Jessica Björk efter att ha tänkt efter lite.

Den här tävlingen anordnas årligen av gymnasieelever i årskurs två på Katedralskolan i Växjö som studerar på idrottsprogrammet.

– Min huvuduppgift i dag är att gå runt och se till så att ingenting strular och att hålla koll på saker och ting, berättar Lovisa Engstrand som är tävlingsledare.

Är det något speciellt som man behöver tänka på när man anordnar DM för särskoleelever?

– Det vitigaste tror jag är att man får ta allting med en nypa salt. Det går inte alltid som man vill och folk springer hit och dit och lyssnar inte alltid, men det är så det är. ’Man ska också vara glad och pigg mot allihopa, säger hon.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista