1 av 2
Vattentornet Foto: Karin Erntsson/Sveriges Radio
2 av 2
Niclas Coucher NCC Foto:Karin Erntsson/Sveriges Radio
Växjö

Vattentornet ska snart bli höghus

1:43 min

Efter ett år av väntan och överklaganden räknar NCC med att komma igång med bygget av 16-våningshuset på Solberget i centrala Växjö. Men bygget beräknas starta först vid årsskiftet.

– Ja, nu har det kommit så långt att vi tror på ett beslut som gör att vi kan komma igång vid årsskiftet säger Niclas Couchér affärschef på NCC i Blekinge och Kronoberg.

Striden om rivningen av det gamla vattentornet och NCC:s planerade 16-våningshus på Solberget i centrala i Växjö, har pågått i många år. NCC köpte vattentornet för 15-16 år sedan.

Väntar med att riva
NCC har rivingslov, men de har väntat med att riva tornet, tills de får klartecken för att påbörja bygget. Även om detaljplanen är överklagad, till mark - och miljödomstolen, tror Niclas Couchér på ett klartecken inom kort för 16-våningshuset.

– Vi tror att vi kommer vidare, men man kan inte ropa hej förrän man har ett beslut.

Hur ska huset se ut?

NCC har nu börja våga tänka i mer konkreta banor på hur huset ska se ut, säger Niclas Couchér. Cirka 35-40 bostadsrätter planeras och intresset är stort för att bo här och förvalta höghuset, säger han.

– Utan att nämna några namn har vi haft många intressenter som hör av sig, allt från folk som vill bor där till förvaltare.

Niclas Couchér vill inte kommentera vad kostnaden för höghuset blir eller var priset för en lägenhet kan hamna.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sverigesradio.se

     

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista