1 av 3
Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio Kronoberg
2 av 3
I hälften av Kronobergs län fattas det försäljningsställen för bussbiljetter till Länstrafiken Kronoberg.
3 av 3
Joakim Pohlman, socialdemokrat från Markaryds kommun
Kronoberg

Inga busskortsköp på landsbygden

1:13 min

I varken Tingsryd, Markaryd, Uppvidinge eller Lessebo kommun kan man köpa sig ett busskort. I hälften av Kronobergs kommuner saknas nämligen försäljningsställen för Länstrafiken Kronoberg och nu reagerar politikerna. 

I hälften av länets kommuner saknas försäljningsställen för Länstrafikens biljetter och olika typer av kort.

Regionfullmäktige diskuterade frågan
Bristen på försäljningsställen på landsbygden uppmärksammades av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet när regionfullmäktige diskuterade kollektivtrafiken i länet.

– Vi vill ha fler försäljningsställen i hela länet så att man kan gå in i en affär eller en kiosk för köpa en enkelbiljett eller något av de olika typerna av kort som Länstrafiken har, säger Joakim Pohlman, socialdemokrat från Markaryds kommun.

Länstrafiken lever inte upp till sitt namn
När det som i dag bara finns försäljningsställen i hälften av länets kommuner ansåg en del politiker i diskussionen att namnet länstrafiken inte speglade hela sanningen och det håller Joakim Pohlman med om.

– Vi tycker att möjligheten att kunna köpa biljetter ska finnas över hela länet. Nu när det införs en avgift på att handla kontant på bussarna blir det extra viktigt, säger Joakim Pohlman.

Regionfullmäktige gick på samma linje och ska verka för att försäljnigsställena i länet blir fler.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista