1 av 2
Vårstad Foto: Ellenor Erixson/Sveriges Radio
2 av 2
Maria Lundqvist, kultursekreterare på Växjö kommun Foto: Ellenor Erixson/Sveriges Radio
Växjö

Få vet om kulturfesten

"Det kommer bli jättekul!"
1:36 min

Nu är det återigen dags för flera evenemang runt om i länet. I Alvesta har de yra och idag drar också Vårstad Växjö igång. Det är dock inte särskilt många som vet om vårfesten.

Majoriteten av de vi pratat med känner inte till kulturfesten. Vi fick fråga flera stycken innan vi hittade Kajsa Sundqvist, student på Linnéuniversitetet, som kommer befinna sig vid Musikhusets trädgård ikväll.

– Jag visste inte så mycket om det innan men jag tycker att det är fantastiskt roligt!

Är det någonting som du kommer besöka här under dagarna?

– Jag tror att Kapten Röd ska komma idag vid klockan åtta, så det ska jag gå och kolla på, säger hon.

Börjar idag

Idag småstartar kulturfesten Vårstad Växjö, för att imorgon dra igång på allvar. Det kommer till exempel vara musik- och teaterframställningar, stadsvandringar och ett karnevalståg mitt i stan. Och imorgon finns det också ett barn- och familjeområde med mycket prova-på-aktiviteter i Teaterparken.

Det är vårstad för sjätte gången i ordningen. Växjö kommun står som huvudarrangörer för kulturfesten och de har satsat över en halv miljon kronor på att förmedla kulturupplevelser till besökarna.

Få vet om kulturfesten

Majoriteten av dem vi har pratat med känner inte till Vårstad Växjö och har bestämt andra planer inför helgen.

Maria Lundqvist, kultursekreterare på Växjö kommun, hoppas att kulturfesten ska bli välbesökt och skapa goda kulturminnen.

– Jag vill att besökarna ska ha haft roliga, kreativa och händelserika dagar. Och att det förhoppningsvis ska ha varit solsken och vår- och sommarväder. Nu finns det ju också gott om uteserveringar i centrum, så det är ju jätteskönt att bara slå sig ner och bara vara, säger hon.

Ellenor Erixson
ellenor.erixson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".