OS-prästen Daniel Sjöö. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.

OS-prästen ska hjälpa publiken

Både publik och idrottare kan komma till Daniel
4:34 min

Just nu håller prästen Daniel Sjöö på att förbereda sig för ett lite annorlunda uppdrag. Under OS i London i början av augusti kommer han finnas på plats vid tävlingarna för de som besöker evenemanget.

– Jag är inte jätteöverdrivet intresserad av OS. Jag är inte något idrottsfreak, men försöker hålla mig uppdaterad, säger Daniel Sjöö.

Under OS räknar Svenska kyrkan med att 5000 personer kan komma och besöka de präster som är stationerade i London. Daniel Sjöö ska vara på plats under en vecka.

– Samtalen kommer nog handla om precis allting. Ibland är det lättare att prata med en okänd människa när man är utomlands. Det är liksom lättare att komma nära varandra då, säger Daniel.

Daniel tror även att det är dags att uppdatera sig om idrottarna, så att han kan med på vad som händer och hänger med i tävlingarna.

– Idrottarna är ju alltid välkomna också. Man kan ju inte riktigt lova att bönen blir hörd och ger resultat och vinst. Men lite hjälp kan man ju få.

P4 Morgon
morgon.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".