1 av 2
Oroliga föräldrar i Vittaryd mötte politiker under måndagen. Foto: Karin Ernstsson/P4.
2 av 2
Föräldern Gabriella Mellergårdh. Foto: Karin Ernstsson/P4.
ljungby

Skolan i Vittaryd blir kvar - tills vidare

1:46 min

Igår mötte ett 50-tal oroliga föräldrar i Vittaryd politiker från Ljungby kommun för att få svar om skolan ska läggas ner. Svaret blev nej, skolan ska inte läggas ner. I alla fall inte för tillfället.

För ett tag sedan fick föräldrar i Vittaryd ett erbjudande om att flytta sina barn från skolan i Vittaryd till högstadieskolan i Åby. Det är bara en av flera saker som gjort Vittarydsborna oroliga och därför ordnade föräldraföreningen ett stormöte med politiker från Ljungby kommun under måndagen.

"Kan inte lova att skolan är kvar om 15 år"
Skolan ska vara kvar, i alla fall mandatperioden ut, sa det moderata kommunalrådet Ann-Charlotte Wiesel. Ett svar som många inte nöjde sig med. Det är ingen som köper ett hus och flyttar hit om de tror att man ska lägga ner skolan, menade en upprörd förälder.

– Självklart kan jag inte lova att skolan är kvar om 15 år, säger Wiesel till P4 Kronoberg. Det finns ingen som kan säga det. Men finns det barn tror jag den har mycket stora möjligheter.

Men alla var inte lika upprörda. Föräldern Gabriella Mellergårdh hade förståelse för Wiesels besked.

– Samtidigt får vi vara medvetna om, som de säger, att det är mandatperioden ut. Så vi får väl pusta ut tills det är val nästa gång.

Tror du skoldebatten och de tre andra nedlagda skolorna spelar in när det gäller er oro här i Vittaryd?

– Självklart är det så. Det har varit så infekterat och rört upp så mycket känslor för så många.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista