Christoffer och Sebastian Bergqvist passar på att ta det lugnt inför att festligheterna drar igång på riktigt. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Norje

Första camparna på plats - en vecka innan festivalen startar

Redan nu är festivalcampare på plats i Norje trots att det är en vecka kvar till årets Sweden Rock drar igång. 
 – Vi gör inte så mycket än. Vi tittar på hur det går för dem som jobbar och så dricker vi öl.

Redan i måndags var Christoffer och Sebastian Bergqvist från Bromölla på plats vid festivalcampingen och än så länge är de någorlunda ensamma.

– Det kan kännas lite ensamt här emellanåt men det är tradition för oss att vara först. Det är femte året i rad som vi är det.

Än så länge är det som sagt ganska folktomt på festivalområdet när det gäller besökare. Däremot är det desto fler som arbetar för att få ihop scener, staket och annat praktiskt.

– Nu inväntar vi nästa leverans av scener så till helgen blir det full fart igen. Hittills har vi byggt upp alla tält, kontor och bodar. Vi ligger helt enligt tidsplanen så det känns väldigt bra, säger Pelle Åberg, produktionschef på Sweden Rock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista