Översvämning? Nej, det är fontänen i Willands park (som syns i bakgrunden) som "läcker". Foto: Lena Gustavsson/ Sveriges Radio

Översvämning? Nej bara en fontän!

Översvämning? Nej, knappast. Ösregn? Nej inte en droppe har fallit från ovan. De stora vattenansamlingar som mötte lunchshoppande växjöbor en helt vanlig måndag kommer helt enkelt från kommunens nya fontän i Willans park.

Den nya fontänen i Willans park i centrala Växjö har svämmat över flera gånger och i dag rinner vattnet långt ut på Storgatan. Enligt gatukontoret på kommunen är det filtret i fontänen som täpps igen av skräp, och man kommer nu att få börja rengöra filtret oftare.

Fontänen är egentligen flera små vattenstrålar som försiktigt sprutar vatten uppåt i olika höga strålar. Ett fenomen som flera skämtat om, bland annat tv-kända Filip och Fredrik som gästade Växjö häromveckan. De tyckte att den var en lite väl klen och mesig för att kallas fontän...

Men idag var det minsann fart på vattenflödet. Så mycket att en del av Storgatan svämmade över.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".