Tingsrydsgymnasterna tycker att deras verksamhet är hotade efter kommunens avtal med Medley. Rikard Persson/Sveriges Radio
Tingsryd

Gymnaster besvikna på kommunen

1:35 min

Tingsrydsgymnasterna, TGT, anser att deras verksamhet är hotad efter att kommunen slutit ett i deras tycke mycket förmånligt avtal med det privata företaget Medley. Dessutom är föreningen kritisk till uppförandet av en gruppträningslokal som direkt konkurrerar med TGT:s verksamhet.

– Vi känner oss väldigt besvikna över att ett sådant här avtal har kommit till och det kommer som en total överraskning att gymmet också blev en gruppträningslokal, säger Marie Persson från TGT.

Hur påverkar det er?
– Vi är ju rädda att det ska slå ut föreningslivet och det är inte bara TGT utan det är alla föreningar i Tingsryd med omnejd som hotas av sådana här avtal som kommunen skriver med ett vinstdrivande företag.

Marie Persson och TGT anser att kommunen borde vara medveten om det rika föreningslivet i Tingsryds kommun.

- På kommunens hemsida finns många vackra ord om föreningslivet och många av dem tycker jag inte att kommunen lever upp till.

Stefan Johansson på Tingsryds kommun har arbetat med frågor kring gym och lokaler i många år.

– Det är mycket tråkigt med Tingsrydsgymnasternas reaktion.

Höga kostnader
Det är badets sjunkande besöksantal som låg bakom att Medley fick ta över som entreprenör och då görs också en tillbyggnad för gym med gruppträningslokal för att skapa en mer komplett friskvårdsanläggning.

– Initialt har Medley höga kostnader på ett par miljoner de första åren, så de första åren har man inte så höga hyresbetalningar till kommunen. Det kommer först år tre.

Stefan Johansson tycker också att de olika aktörernas friskvårdsverksamhet kan komplettera varandra i stället för att direkt konkurrera.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista