Ishockey

Kris hotar i Tingsryd

Hockeyklubben Tingsryds AIF, räknar på en årsförlust på 1,4 miljoner kronor. Flera styrelsemedlemmar är också trötta på all kritik och hotar att lämna sina uppdrag.

Kritiken handlar om allt ifrån värvning av spelare till maten i restaurangen och därför ställer styrelsen  frågan på sin hemsida: "Vem är beredd att ta över?".

Anledningen till det ekonomiska läget beror på att marknadsavdelningen inte lyckats leva upp till budgeten, att restaurangen inte drog som väntat och att fel siffror kommit med i budgeten.

Dessutom kommer några utav styrelsemedlemmarna att meddela sin avgång på det kommande årsmötet. I en text på klubbens hemsida skrivs det att flera är trötta på all kritik och gnäll trots det hårda arbete som läggs ner.

Utdrag ur texten "Vem är beredd att ta över?"

Den 13/6 finns möjlighet att söka ett idéellt jobb tillsammans med några andra som gillar utmaningar. Du får delansvar för ca 50 anställda på hel och deltid som ingår i ett företag med en omsättning runt 20 miljoner om året. Du bör vara en obotlig optimist med bra ekonomi. Fördel om du har förmåga att kunna koppla av på din eventuella fritid eftersom några timmars sömn underlättar för alla de möjliga och omöjliga uppgifter du kommer att ställas inför. På köpet får du dessutom en massa kritik och en del ovänner. Arbetet i sig är absolut inget 8 timmars jobb. Snarare 16 timmar eller för att beskriva det korrekt så har man det med sig dygnet runt.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista