1 av 2
Bosse har åkt för att spana in Zlatan och Sverige i Ukraina. Foto: Scanpix.
2 av 2
Bosse Olausson, Växjö. Foto: Giv Akt.
Växjö

Rapport från Kiev inför Sverige-Ukraina

2:25 min

I kväll är det EM-premiär för Sverige som möter värdnationen Ukraina. Bosse Olausson från Växjö är på plats i Kiev för att kolla på matchen. Och det är tydligt att det är något speciellt på gång i stan.

– Det känns att något är i luften kan man säga. Det är mycket gula tröjor i hotellreceptionen där jag är nu, säger Bosse Olausson.

Hur många svenskar finns det där nere nu?
– Jag träffade några killar som jobbar för Sweden Camp här nere. Där är det ungefär 6 000 svenskar som kampar och ser fotboll. De sa att det kommer vara mellan 10 000 och 15 000 svenskar på arenan ikväll, säger Bosse Olausson.

– Det som är extra festligt är att både Sverige och Ukraina spelar i blått och gult. Så det kommer vara mycket blå-gult på stan här om några timmar.

Hur känns det i kroppen?
– Det är häftigt. Jag har varit med på flera mästerskap tidigare och det som är den stora grejen är den här dagen när alla blå-gul-klädda träffas och laddar upp tillsammans innan.

Hur laddar man då?
– Man samlas någonstans inne i stan, förmodligen runt Sweden Camp där många bor, går ut och käkar, dricker öl och triggar varandra. Därefter är det en lång marsch tillsammans med alla svenskar till arenan.

P4 Morgon
morgon.kronoberg@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista