Växjö

Våldtäktsmisstänkt inför rätta i Malaga

I dag ställs en 17-årig pojke från Växjö inför rätta i Malaga i Spanien. Han är misstänkt för att förra sommaren ha våldtagit en ung kvinna på en strand på solkusten, men nekar till brott.

Det var den 18 juli förra året som 17-åringen frihetsberövades och placerades i spanskt häkte. Den unga kvinna som han misstänks att ha våldtagit hade han umgåtts med under en semestervistelse på den spanska solkusten.

Efter tiden i häktet flyttades han till en ungdomsanstalt med kameraövervakning och höga murar med taggtråd. Enligt Utrikesdepartementets presstjänst har han fått ta emot besök och han har fått använda telefon. Han har också hela tiden fått träffa sina föräldrar och fått hjälp att studera på plats.

Kring årsskiftet fick 17-åringen lämna ungdomsanstalten och flyttades till ett familjehem i väntan på åtal och rättegång.

Rättegången i dag hålls bakom stängda dörrar.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista