Familjen Evertsson. Foto: Linnéa Olsson/Sveriges Radio
Lessebo

Rutinerad familj på O-ringen

1:14 min

Idag sätter världens största orienteringstävling O-ringen igång och många orienterare från länet har sökt sig till Halmstad för att delta. Familjen Evertsson från Lessebo är med och tävlar och tycker att detta är årets höjdpunkt.

Från Lessebo OK är hela familjen Evertsson med och tävlar. Yngst i familjen och i Lessebo OK är Fabian Evertsson som ska delta i sin första tävlingsklass någonsin.

– Det känns lite nervöst, det är första gången jag springer på en sådan här stor tävling själv.

"Jag har tränat mycket"

Fabian Evertsson säger att han har tränat ganska mycket inför O-ringen. Dels går han på träningar som klubben har men han ser också till att komma ut och träna hemma.

Hela familjen Evertsson som består av föräldrarna Fredrik och Christina, och barnen Albin, 16 år, Alma 11, och Fabian 9 år, tävlar i orientering. Intresse för sporten började för tio år sedan, när äldste sonen Albin provade orientering och efter det var hela familjen fast.

"En fantastisk fest!"

– Det är sjunde gången som vi åker till O-ringen. Det är årets höjdpunkt och alla i familjen tycker att det är jätteskoj. Det är en fantastisk fest med 15 000 orienterare minst på de här tävlingarna, säger Fredrik Evertsson.

O-ringen är en fem dagar lång orienteringstävling och ett 40-tal nationer brukar finnas representerade.

Linnéa Olsson
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista