Bergundaskolan. Foto: Helena Strömblad/Sveriges Radio.
Växjö

Växjö har flest prickfria skolor i landet

Av nästan 600 skolor i landet som Skolinspektionen granskat hittills i år, har 19 klarat sig utan en enda anmärkning. Och fem av de skolorna finns i Växjö kommun.

– Det är naturligtvis roligt, både för mig som rektor och för personal och elever. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Magnus Elmqvist, rektor för klasserna F-6 på Bergundaskolan i Växjö, en av de skolor som klarade sig utan anmärkning.

Varför tror du att ni klarade er så bra?

– Det måste ju vara det att vi har våra dokument och planer i ordning och att vi jobbar på rätt sätt med våra elever, både när det gäller deras inlärning och deras trygghet.

Vad betyder det att ni klarade er utan anmärkningar?

– Det är roligt och det sporrar oss till att jobba vidare. För även om man klarat sig utan anmärkning så innebär det ju inte att man kan slå sig till ro utan vi måste jobba vidare. Man blir taggad och vill fortsätta det här arbetet, säger Magnus Elmqvist.

De andra skolorna i Växjö kommun som klarade sig utan anmärkning var Öjabyskolan, Ringsbergsskolan, Grundsär på Ljungfälleskolan och Växjö Fria.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista