Fotboll

"Vi kommer att bli lite mer jagade"

1:24 min

I dag börjar den andra halvleken för Öster i Superettan. Ett Öster som hittills är obesegrat. Och det är Degerfors som får ta emot serieledaren.

– Det känns fantastiskt kul och alla är väldigt sugna på att dra igång igen. Vi har en spännande höst framför oss, vi kommer bli lite mer jagade och det gäller för oss att kunna hantera den pressen på ett bra sätt, säger Freddy Söderberg, Östers interna skyttekung.

När andra halvan av Superettan nu drar igång igen efter sommaruppehållet har Öster 14 segrar och en oavgjord match med sig. Öster leder med 10 poäng över tvåan Brommapojkarna och med 15 poäng över trean Halmstad. Tränaren Roar Hansen ser bara fördelar med det stora poängövertaget.

– Ja, det måste det ändå vara. Det hade varit värre att ligga i den nedre delen av tabellen. Men det är klart att det är en press, men jag ser det som en positiv press.

Vad kan ni göra bättre?

– Det är svårt att göra någonting som är bättre. Ska vi bli poängmässigt bättre så måste vi vinna alla matcherna och det är omänskligt kanske. Men det finns alltid detaljer i vårt spel som kan bli bättre och sedan kanske flera i truppen får kliva fram under hösten för att vi ska stå distansen ut.

Sista träningen inför Degerforsmatchen, hur ser det ut tycker du?

– Jag tycker att vi har sett bra ut sedan vi började igen i onsdags, vi har haft många bra pass och de verkar fokuserade. Men vi vet att det är ett hemmastarkt Degerfors vi möter, så än en gång, vi måste göra en bra prestation.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se