Granne räddade hus från att brinna ner

Det var inte långt ifrån att en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Växjö spred sig till hela huset. Tack vare en hjälteinsats från en granne räddades huset från att brinna ner.

På lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten i Växjö till en brand i ett flerfamiljshus på Pilgatan. Branden, som startade i köket i en av lägenheterna, hade kunnat spridas till hela det äldre trähuset, om det inte var för en granne som kröp in i lägenheten, räddade hunden och släckte branden med en brandsläckare.

– Hon har räddat hela huset. Det var inte speciellt långt ifrån att branden spred sig. Det var väldigt handlingskraftigt gjort, säger Peter Bengtsson, räddningsledare om grannens insats.

De boende i lägenheten var alltså inte hemma när branden startade. Enligt Peter Bengtsson är de materiella skadorna begränsade till den eldhärjade lägenheten, främst till köket.

Strax innan 15 var räddningstjänsten kvar på platsen för att röksanera, ventilera och kontrollera att branden inte blossar upp igen. Boende i tre lägenheter har evakuerats under vädringsarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista