Degerfors, med matchvinnaren Alexander Andersson längst till höger, firar poängen med publiken på Stora Valla FOTO: Joakim Lindström
Öster

Öster minuter från seger nummer 15

2-0 med tio minuter kvar för obesegrade serieledaren. Men Öster lyckades inte knyta ihop säcken utan tappade två poäng borta mot Degerfors.

Ett lag kämpande i botten. Och ett suveränt ledarlag i toppen. Men som det ibland kan bli i den typen av matcher – det var laget i bottenstriden som tog initiativet.

Degerfors första 20 minuter var magnifika. Man gjorde "allt" – utom mål.
Men topplag i medgång har just medgång. Två hörnor senare, innebar 0-2 efter Alexander Henningssons och Denis Velic nickar.

Mål som fick matchen att ändra karaktär. Nu fick storpubliken se prov på varför Öster leder serien. Ett fullständigt briljant passningspel, där Degerfors fick jaga och jaga.

I mitten av andra halvlek talade ingenting för att hemmalaget skulle ta poäng. Men ett aldrig sinande hopp och två byten såg till att Degerfors blev andra lag (J-Södra var det första) att ta poäng mot seriefantomen från Växjö.

Christopher Brandenborn och Alexander "Nutt" Andersson kom in - och gjorde var sitt mål. Brandenborn på ett kanonskott i 82:a minuten - efter ett fint förarbete av Jonas Olsson. Och så kvitteringen i 89:e minuten - där "Nutt" språngnickade in bollen i målvaktens bortre hörn.

Oavgjort och en poäng till båda lagen – vilket var rättvist. Även om framförallt Degerfors hade behövt en seger. Dock ger naturligtvis den lyckade slutforceringen råg i ryggen inför fortsättningen.

Joakim Lindström
joakim.lindstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista