Thea & Alexander - länsvinnare i Sveriges Radios stora musiktävling Svensktoppen nästa i Kronoberg. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Thea & Alexander vann länsfinalen

Duon Thea & Alexander från Ljungby vann måndagens final och representerar Kronoberg i kommande omgång av Sveriges Radios musiktävling Svensktoppen nästa. 
- Det här är jättestort och en chans för oss att synas och bli upptäckta , säger Thea Christoffersson, 18 och Alexander Larson, 17 år.

Länsfinalen avgjordes i samband med måndagens Allsång i Linnéparken inför årets största publik i den ljumma sommarkvällen.

Övriga finalister var HMS Leoson från Mistelås och Mattias Strömberg med vänner från Växjö. Juryn hade som vanligt ett svårt jobb, men till slut kunde man enhälligt utse segraren.

Nästa steg i tävlingen är nu att Thea & Alexander får sitt bidrag Väntan spelad i programmet P4 Premiär tillsammans med de övriga 24 vinnarna från P4-kanalernas deltävlingar. Av dessa låtar utser en jury åtta bidrag som går vidare till den direktsända finalen på Liseberg den 26 augusti. Priset till slutsegraren i år är både en utmanarplats på Svensktoppen och dessutom medverkan i Melodifestivalen 2013.

Ulf Myrestam
ulf.myrestam@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista